Kultura,  Tehnologija,  Zabava

Kako uporabljati Spotify v Sloveniji?

Spotify je čudovita spletna storitev s Švedske, ki že od leta 2008 omogoča brezplačno poslušanje več kot 20 milijonov pesmi (z občasnimi oglasi, če ne naročite “premium” paketa). Storitev je sicer na voljo v 60 državah, a to ne pomeni, da je ne moremo uporabljati znotraj naših meja. Kako torej poslušati Spotify v Sloveniji?

Obstajata dva načina uporabe: na spletu in preko aplikacije. Poglejmo si, kako do obeh.

Spotify na spletu

1. Svojemu brskalniku dodajte ProxMate, ki bo Spotify prepričal, da ste ga obiskali iz Združenih držav Amerike. ProxMate vam odpre tudi dostop do drugih storitev, kot so Hulu, Pandora, Vevo, itd.

spotify-1-korak-1

2. Prijavite se s svojim Facebook računom (ali pa na dnu kliknite sign up).

spotify-1-korak-2

3. Na prvi strani Spotify izberite “Go to Web Player”

spotify-1-korak-3

4. Uživajte v neskončni glasbi.

spotify-1-korak-4

Spotify aplikacija

1. in 2. korak iz prejšnjnega postopka ostaneta ista.

3. Naložite si aplikacijo TunnelBear, ki opravlja isto nalogo kot ProxMate, le da ta o vaši lokaciji prepriča tudi aplikacijo.

spotify-2-korak-1

4. S strani Spotify naložite aplikacijo.

spotify-2-korak-2

5. Preden se prvič prijavite vanjo, vklopite TunnelBear in sicer z opcijo US. Program vam mesečno omogoči 500 MB “ameriškega spleta”, a za naše potrebe je to več kot dovolj.

spotify-2-korak-3

6. Prijavite se v Spotify. Po uspešni prijavili lahko TunnelBear ugasnete in če vam Spotify kdaj potarna, da niste v “pravi” državi, ponovite postopek.

spotify-2-korak-4

Mogoče bo nekoč uporaba Spotify omogočena brez ovinkov in iznajdljivosti, kar bo olajšalo tudi uporabo na mobilnih napravah. Ta je sicer mogoča že zdaj, a brezplačni računi so časovno omejeni.

Sašo

Živjo, sem Sašo. Sem pisun in prevajalec, radovednež in knjigoljubec. Po duši sem astronavt, po telesu bolj lenivec. Znam preklinjati v latinščini, na 100 metrov pa tečem okrog pol ure. Sinapse krmim s filozofijo, žile pa s čisto pravo kavo. Nisem zdravnik.

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.