23/07/2017 | 11:39
You are here:  / Film / Kultura / Seznami / Marvel & DC: 30 filmov do leta 2020

Marvel & DC: 30 filmov do leta 2020

Superjunaki so po letu 2008, ko so posneli prvega Iron Mana, to, kar so bili dinozavri v devetdesetih ter vampirji in zombiji v prvem desetletju novega tisočletja. Batman in Superman, ki sta se prvič srečala v novem filmu Batman V Superman, sta množicam znana že dolgo. So pa drugi superjunaki in obsežna mitologija stripovskih svetov zdaj znana tudi populaciji, ki razen Miki Miške ni pogledala v strip. Marvel je prvi opazil, da sodobni polbogovi dobro uspevajo, in to izkoristil z nadaljevanji, skupinskimi filmi, predzgodbami ter TV serijami. Od prvega Iron Mana (2008) do Deadpoola (2016) je Marvel posnel 22 filmov in 5 TV serij. Do konca 2019 namerava posneti še 13 filmov in vsaj 7 TV serij. In čemu ne bi? Filmi so Disneyu, ki je lastnik Marvela, v zadnjih osmih letih prinesli 13 milijard dolarjev dobička. Zato se je za agresivno širitev odločil tudi DC Comics v lasti Warner Bros. Z Marvelom bosta v naslednjih štirih letih posnela vsaj 30 filmov. Poglejmo si, katere.

Captain America: Civil War (6. maj 2016)

captain-america-civil-war

Letos je zelo popularno, če se superjunaki stepejo med seboj. Iron Man in Captain America se bosta po Supermanu in Batmanu v prvem tednu maja tako spopadla v filmu, v katerem bodo nastopili vsi Avengerji, četudi se ne šteje pod Avengers filme. Film bo prelomen tudi zato, ker se pod okrilje Marvela vrača Spider-Man, potem, ko so se dogovorili s Sonyjem, ki je imel pravice zanj doslej. Če se sprašujete: Mož pajek se bo boril na strani Iron Mana.

X-Men: Apocalypse (27 maj 2016)

x-men-apocalypse

Tako kot so v drugih Avengerjih svet reševali pred vsemogočnim Ultronom, se bodo Možje X spopadli z Apokalipso, ki je vsaj čisto pravi bog. Za svoje štiri jezdece apokalipse bo izbral Magneta, Angela, Storm in Psylocke. Volkodlaka ne bo. Deadpoola takisto ne.

Suicide Squad (5. avgust 2016)

suicide-squad

DC Comics se je odločil, da v svojem naslednjem filmu vso pozornost posveti zlobcem. Vsi so psihopati in vlada jih potrebuje. Predstavili nam bodo Harley Quinn, ki jo igra Margot Robbie (po napovedniku sodeč bo ukradla šov), ter novega Jokerja. Jared Leto je očitno dovolj pogumen, da stopi v čevlje neverjetnega Ledgerja. Govori se, da se bo Affleckov Batman pojavil tudi tu. Nekateri upajo, da bo zaradi tega filma spet relevanten Will Smith.

Doctor Strange (4. november 2016)

doctor-strange

Marvel se je odločil vnovčiti neuničljivo priljubljenost najboljšega Sherlocka, Benedicta Cumberbatcha. Ta bo oblekel kostum čarodeja, poleg njega pa bosta zaigrali tudi Rachel McAdams in Tilda Swinton.

Lego Batman (20. februar 2017)

lego-batman

Ljubitelji Batmana so v Lego Movie gotovo vzljubili Temnega Viteza, ki mu je glas posodil Will Arnett (BoJack Horseman). Ker je Batman nasploh priljubljen, so mu dali poseben film, napovednik pa je že zunaj. Ker je pač Batman te dni iz nekega razloga povsod. In kdo bo Joker? Zach Garfianakis.

Wolverine (3. marec 2017)

wolverine

Kdor bo v novih Možjeh X pogrešal Volkodlaka, ga bo lahko na velikih platnih videl čez natanko eno leto. Hugh Jackman bo (verjetno) zadnjič zaigral v tej vlogi, Warner Bros pa se je po nepričakovanem uspehu Deadpoola odločil, da bo tudi ta film izključno za odrasle (R-Rated).

Guardians of the Galaxy 2 (5. maj 2017)

guardians-of-the-galaxy

Chris Pratt in njegovi odpuljeni pomočniki se vračajo, saj je bil prvi del neverjetno uspešen: prinesel je namreč skoraj 775 milijonov dolarjev. Govori se, da bosta v nadaljevanju zaigrala tudi Kurt Russell in Sylvester Stallone.

Wonder Woman (23. junij 2017)

wonder-woman

Batman V Superman sta med kritiki požela večinoma slabe ocene, a strinjali so se v eni stvari: Gal Gadot je bila v vlogi Wonder Woman fantastična in skrajni čas je, da se med bele moške srednjih let postavi tudi ženska superjunakinja. (Black Widow na žalost nima te sreče.) Ob sodobni verziji Xene se bo smukal tudi Chris Pine, ki jo bo hotel osvojiti. Ker romantična podzgodba mora biti.

Spider-Man (7. julij 2017)

spiderman

Kot rečeno je Mož pajek spet pod dežnikom Marvela, zato ne bomo dolgo čakali na tretjo reinkarnacijo, v kateri bo Petra Parkerja upodobil Tom Holland. Ker bo v Državljanski vojni pomagal Iron Manu, se govori, da bo tudi v tem filmu naokrog priletel sam Tony Stark. O tem, da v filmih, kjer nastopajo posamezni superjunaki, o njihovi ekipi ni duha in sluha, se ne govori.

Neimenovan Foxov film (6. oktober 2017)

deadpool-2

Na ta datum bi sicer moral iziti film o Gambitu, a vedno glasnejše so govorice, da bo Fox čez leto in pol predvajal drugi del Deadpoola. Temu so namreč med produkcijo manjšali proračun, ker niso verjeli v njegov uspeh, zdaj pa ga poskušajo čimprej vrniti v kino, da bi z njim spet dobro zaslužili. Z nenavadno nizkim proračunom 58 milijonov dolarjev so namreč ustvarili skoraj 740 milijonov.

Thor: Ragnarok (3. november 2017)

thor

Chris Hemsworth se vrača s samostojnim filmom o nordijskem bogu groma, ki bo verjetno služil kot uvod v naslednji Marvelov projekt, Infinity War.

Justice League Part One (17. november 2017)

justice-league

Na koncu Batman V Superman se Batman in Wonder Woman odločita, da je treba zbobnati še ostale “meta-ljudi”: Flasha, Aquamana in Cyborga. To bo prvi del, saj imajo pri DCju velike načrte za novorojene stare junake.

Neimenovan Foxov film (12. januar 2018)

x-men-nadaljevanje

Fox je vnaprej postavil še en rok, ni pa znano, za kateri film gre. Če se odloči, da bo oktobra 2017 izdal Gambita, bo v začetku leta 2018 luč ugledal drugi del Deadpoola. Povsem mogoče pa je tudi, da nas čaka nov del z Možmi X. Dodatne govorice namigujejo, da bodo začeli povsem novo franšizo X-Force, kjer Deadpool zlobce mlati s svojo ekipo.

Black Panther (16. februar 2018)

black-panther

Črni panter bo prvi superjunak, ki ni belec, saj bo v glavni vlogi zaigral Chadwick Boseman. A videli ga bomo drugič, saj se bo boril že v Državljanski vojni. Črni panter je izurjen lovec in sledilec, strateg, znanstvenik in izumitelj, ter celo politik. Je gimnastik in akrobat, razvite ima vse čute, oblečen pa je v uniformo iz vibraniuma. V bistvu Obama, če bi bil superjunak.

The Flash (16. marec 2018)

the-flash

Potem, ko je dobil uspešno ekranizacijo na TV in vlogo v prvem delu Justice League, bo Flash dobil še čisto svoj film. Medtem ko na TV hitro strelo igra Grant Gustin, ga bo v filmu upodobil Ezra Miller, bolj znan milenijcem iz filma The Perks of Being a Wallflower.

Avengers: Infinity War Part 1 (4. maj 2018)

avengers-infinity-war

Leta 2018 se vračajo Avengerji, spopadli pa se bodo s Thanosom, ki je bojda tako hud zlobec, da bo film potreboval dva dela. Ljudje, ki jim ni mar za superjunake, se bodo verjetno spraševali, kam potrebujemo toliko ekip. Ljubitelji pa bodo fantazirali, kaj bi se zgodilo, če bi se spopadli Avengerji in Justice League.

Ant-Man & The Wasp (6. julij 2018)

antman-wasp

Dva meseca po Avengerjih se bo Marvel posvetil insektoidnim superjunakom in sicer Možu mravlji in Osi. Prvi del Ant-Mana je začuda dobil ogromno lepih pohval, drugi del pa bo Marvelu končno prinesel vodilno superjunakinjo. (Spet, Black Widow je še kar na stranskih tirih.)

Neimenovan Foxov film (13. julij 2018)

new-mutants

Fox ima očitno koledar zapolnjen za nekaj desetletij vnaprej, četudi ne ve, kaj bo snemal. Čisto mogoče bomo poleti 2018 gledali spin-off Mož X, Nove Mutante.

Aquaman (27. julij 2018)

aquaman

Povodni mož bo zalo Urško pustil doma in se vrnil na velika platna s čisto svojim filmom, potem, ko ga bomo videli v Justice League. Najboljša novica je ta, da bo vodnega junaka zaigral Jason Momoa (vsem znan po vlogi Khala Droga v Igri Prestolov), na režiserski stolček pa bo sedel James Wan, ki je posnel sedmi del Hitrih in drznih. Kaj več še ni znano.

Captain Marvel (8. marec 2019)

captain-marvel

Leto 2019 bo leto, ko bo Marvel predstavil čisto pravo superjunakinjo v čisto svojem filmu (Osa bo še vedno poleg Mravlje). Ne ve se še, katera dama bo zaigrala v vlogi Carol Danvers. Tu je Marvel malce zamešal imena. Captain Marvel je v stripih mladenič, ki mu nadnaravne sposobnosti da mag Shazam. Tu pa bo kapitanka v resnici Gospodična Marvel, oziroma Carol Danvers, nadčloveško močna in hitra dama, ki lahko usmerja in absorbira energijo ter leti. Pomagala je Avengerjem, Guardianom, Možem X, Nasi, SHIELDu in je očitno vedno za akcijo.

Shazam (5. april 2019)

shazam

Shazam je starodavni čarodej, ki je star vsaj tri tisoč let, v stripih pa da mladeniču sposobnost, da postane Captain Marvel. Shazam je povsod prisoten in vse ve, je neuničljiv in lahko izvaja telepatijo. Torej še en bog. Njegovo ime skriva njegove sposobnosti: Salomonova modrost, Herkulova moč, Atlasova vzdržljivost, Zeusova energija, Ahilov pogum in Merkurjeva hitrost. O tem filmu se sicer skoraj nič še ne ve, razen tega, da bo ločen od ostalih DC filmov in da bo glavni zlobec sam Dwayne Johnson.

Avengers: Infinity War Part 2 (3. maj 2019)

avengers-infinity-war-2

Dolgoletna saga se bo s tem filmom zaključila, pričakovanja pa so velika. Če ne bo uničenih vsaj nekaj planetov, je bilo vse skupaj zaman. Vračajo se verjetno vsi superjunaki.

Justice League Part Two (14. junij 2019)

justice-league-2

Potem, ko se bomo ravno spravili k sebi po epskem zaključku Avengersov (vidite, kako višam pričakovanja?), bomo lahko spremljali še zaključek Justice League, kjer se bodo Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman in Flash borili proti ultra-zlobcu Darkseidu, ki je bog in samodržec, ki hoče zavzeti vesolje in iztrebiti svobodno voljo. Torej neke vrste Donald Trump. Je neverjetno brihten, odličen stratek, lahko leti in izvaja telekinezo, je nemogoče močan in hiter, pa še obliko spreminja. Uniči ga očitno lahko samo ekipa, v kateri je še en bog.

Inhumans (12. julij 2019)

inhumans

Neljudje so bili predstavljeni že v Marvelovi TV seriji Agentje SHIELD, proti zlu pa se borijo povsem novi superjunaki. Dejstvo je, da je njihov stvarnik, Stan Lee, očitno bil na močnih drogah, da si je izmislil toliko nadljudi. Zanimivo je, da so Inhumans evolucijsko napredna bitja v času, ko so ljudje še v kameni dobi.

Cyborg (3. april 2020)

cyborg

Predstavljen v Batman V Superman, videli ga bomo v dveh delih Justice League, čez štiri leta pa bo Ray Fisher v vlogi Kiborga zaigral še v čisto svojem filmu. Kuj železo dokler je vroče. Kiborg je izredno močan in brihten (saj je, navsezadnje, meta-človek), lahko se prilagaja, se priklopi na kiberprostor in izvaja tehnopatijo (povezava med možgani in računalnikom).

Neimenovan Marvelov film (1. maj 2020)

guardians-of-the-galaxy

Marvel v bližnji prihodnosti obljublja še tri filme, za katere ni znano, kateri bodo. Mogoče bomo videli nadaljevanje Spider-Mana ali pa tretji del Guardians of the Galaxy (s čimer bodo končali trilogijo).

Green Lantern Corps. (19. junij 2020)

green-lantern-corp

Prvi film z Green Lantern je bil polomija, zato se je Ryan Reynolds občestvu odkupil v Deadpoolu. Zelenko je sicer del Lige pravičnikov, a ga v teh filmih verjetno ne bo. Zato mu bo DC dal svoj film.

Neimenovan Marvelov film (10. julij 2020)

black-widow

Povsem mogoče je, da bo nadaljevanje dobil Doctor Strange ali pa Black Panther. Seveda je mogoče tudi to, da se Marvel spametuje in končno da poseben film Black Widow. Le namig.

Neimenovan Marvelov film (6. november 2020)

blade

Marvel hoče povsem okupirati leto 2020. Nekateri špekulirajo, da nas proti koncu tega leta čaka reinkarnacija Bladea, drugi pa pravijo, da bi znal ta dobiti svojo Netflix serijo. Kdo ve.

Ben Affleckov Batman (neznan datum)

batman-ben-affleck

Ben Affleck je podpisal pogodbo za vsaj pet filmov z Batmanom. Prvič se je pojavil v Batman V Superman, drugič naj bi se v Suicide Squad, pa v dveh Justice League, v prihodnosti pa naj bi dobil čisto svoj film. Tisti, ki nam je bil Affleck všeč, upamo, da bo nastala vsaj nova trilogija, Ben pa bo tu sedel tudi na režiserski stolček, napisal pa bo tudi scenarij.

Suicide Squad 2 (enkrat leta 2017)

suicide-squad-2

Glede na napovednike bo prvi del popolna norišnica, zato ni čudno, da DC obljublja nadaljevanje. Ni še znano, kdaj ga bomo lahko gledali, a nekateri s prstom kažejo na leto 2017. Če bo prvi del zelo uspešen, seveda.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )