O blogu

Kaj je to?

To je blog. Že tretja inkarnacija (s Siola na Blogger na svojo domeno, ampak to vas verjetno ne zanima). Prvi zapisi segajo v prvo desetletje 21. stoletja, okrog leta 2006. Bistvo in namen bloga je ostal isti, upam pa, da je kakovost kaj višja.

Zakaj “Renton”?

Nekje ob koncu srednje šole sem prebral knjigo Trainspotting in jo vzljubil. Glavni lik je Mark Renton, ki je sicer prebrisan narkoman in lopov, a obljubim, da nič od tega ne velja za avtorja tega bloga. Mogoče bi bil za blog boljši naslov “Skleda znanja” ali “A to veš”, ampak med ljudmi se je prijel tako nadimek avtorja kot tudi ime tega bloga. In ko enkrat ljudje poznajo ime tvojega konja, mu ne daš ime Rudolf. Ker je jezik arbitraren in besede lahko pomenijo karkoli*, lahko rečemo, da Renton pomeni “radovednost”.

Čemu služi?

Namen tega bloga je odkrivanje novih stvari, učenje zanimivih dejstev, spoznavanje naše preteklosti in gledanje v prihodnost. Vsak, ki ni zakrknjen, je radoveden. In upam, da vsakič, ko odkrijem nekaj (meni) novega in to delim z bralci, potešim žejo mimoidočega radovedneža.

Oziroma z drugimi besedami: avtor trpi za grafomanijo in ta blog je odlična terapija.

*Jezik ni arbitraren in besede pomenijo točno določene stvari. To je njihova naloga in smisel.

5 Comments

  1. Vedno se razveselim, ko srečam pametnega človeka ali njegov blog 🙂

  2. Krasno maš kle. To je prvo. Drugo pa, hvala, sploh nism vedla, da si me uvrstil na tvoj seznam, slučajno zasledila. Počaščena. 🙂

    • Hvala! Tamle v kot bom postavil še fikus, ko dobim novega. 😀 Nekaj časa sem bil čisto odklopljen od slovenske blog scene, pa zdaj na novo odkrivam dobre blogerje. 🙂

Comments are closed.