//

3 dobri razlogi proti cepljenju

Ne vem, če ste opazili, ampak že dobrih 15 mesecev je skoraj ves svet v primežu epidemije virusa Covid-19. Razkuževanje, maske, zaprtje družbe, testiranje, val za valom, črne številke, in cepljenje. Okrog slednjega divja prava kulturna vojna in kot kaže kljub velikim količinam cepiva navdušenje v Sloveniji počasi usiha. Pa se je res treba cepiti? Morate res biti med tistimi ovcami, ki poslušajo znanost? Saj znate razmišljati s svojo glavo!

Ne ni se vam treba cepiti, in povedal vam bom, v katerih primerih se vam ni treba cepiti. Ne skrbite, ne bom dolgovezil. Članek je dovolj kratek, da ga lahko povzamete v svoji Facebook skupini in delite z vsemi svojimi borci proti globalni diktaturi znanosti.

Nočete, da se življenje vrne na stare tire

Ta je najbolj očiten razlog. Kdo bi hotel nazaj v svet, v katerem ni mask in obveznega razkuževanja? Kdo pri zdravi pameti bi hotel odprte restavracije, gledališča, šole, meje? Mar ni lepo, ko mesta utihnejo za nekaj mesecev, ko nastopi policijska ura, in ko potrebuješ za prehod občinske meje podpisano izjavo? Kako lepo je, ko so ceste in ulice prazne! Kavo si lahko skuhate sami doma. Idealen svet je tisti, kjer ne moreš ven na pijačo ali večerjo, ne moreš na morje, obisk babice pa je zabavno tvegan. Z novo, Delta inačico, bo življenje tako še bolj razburljivo! Zato je priporočljivo, da se ne cepite.

Ne briga vas za druge

Življenje je vaš film in v njem ste seveda vi glavna vloga. Zakaj bi se prilagajali ovcam, ki se bojijo pohlevne (in nevidne!) bolezni, ki je doslej globalno pogubila le nekaj manj kot štiri milijone ljudi. To je samo 0.05% Zemljanov! Zakaj bi se vi, glavni junak te zgodbe, ubadali s 4.417 rojaki, ki jih je vzel virus. Še več, zakaj bi se kakorkoli menili za vse njihove svojce? Saj ni nihče iz vaše družine zbolel in umrl, ne? In gotovo ne bo. Ljudje umirajo vsak dan! Glavno vodilo sodobnega človeka je zdrav egoizem in vi že veste, kaj je prav.

Ne briga vas zase

Vem, ta razlog se tepe z zaključkom prejšnjega, ampak vseeno velja: ne samo, da ste vi protagonist svoje zgodbe, ste tudi zdravi in mladi. Verjetno telovadite, pijete sokove in uživate učinkovine, ki ste jih našli na Facebook skupini ali v Misterijih – torej tisto, kar zares deluje. Če niste v rizični skupini, vam virus, ki je ali pa ni le malo hujša gripa, ne more do živega. V tej zabavni loteriji epidemije boste gotovo vi tisti, ki jo boste odnesli le s polnim nosom in rahlim kašljem. Vsi mladi in čvrsti ljudje, ki so vseeno zboleli, so verjetno zboleli od spike proteina, ne? Vaše telo je tempelj in ne potrebuje zaščite. Tako kot ne potrebujete varnostnega pasu, čelade, čistilnih naprav, ali toplih oblačil pozimi. Vi ste neuničljivi in zato si zaslužite pohvale.

Komentirajte

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.