Categories
Kultura Seznami TV

Najbolj obetavne TV serije 2021

Prihaja novo leto in ker bo treba kot kaže še en čas biti odgovorno bolj ali manj doma, nam bo prišla prav vsaka nova TV serija. Vračajo se priljubljene serije z novimi sezonami, prihajajo povsem nove zadeve, nekaj ponovnih vstajenj, obenem pa se bo nekaj odličnih serij tudi končalo (Ozark, Brooklyn 99, Dead to Me, itd.) Poglejmo, kaj nam prinaša leto dvajset-enaindvajset, če pa iščete nekaj dobrega, kar je že zunaj, si preberite seznama za leti 2019 in 2020, ali pa seznam najboljših serij pod soncem.

Seznam se bo skozi leto posodabljal, na koncu pa ga bomo po tehtnem pregledu spremenili v seznam najboljših serij leta.

30 Coins (HBO) – 4. januar

Prva obetavna serija prihaja v začetku leta iz Španije na HBO, dogaja pa se v majhnem mestecu, kjer hoče eksorcist le mirno preživeti svoje dneve. A kot gre to v zgodbah, mu načrte prekrižajo čudni dogodki, ki so povezani s tridesetimi zlatniki, ki jih je v zameno za izdajstvo dobil Juda. Znajde se v zapleteni zaroti, v katero je vpleten sam Vatikan, in kot kaže, je ogrožen ves svet.

Lupin (Netflix) – 8. januar

Assane Diop, ki ga igra čudoviti Omar Sy (Intouchables), je sin imigranta iz Senegala, ki je iskal boljše življenje. Ko je oče po krivem obtožen kraje, se v čudnih okoliščinah v zaporu obesi, Assane pa po več letih poskuša ugotoviti, kaj se je zgodilo. Navdahnjen s knjigo o Arsenu Lupinu, se poda na pot maščevanja, ki pa mu vzame več kot je načrtoval.

WandaVision (Disney+) – 15. januar

Marvel bo v letu 2021 pretočne kanale poplavil s svojimi serijami, na tem seznamu pa bomo omenili le tisto nadaljevanko, ki je najbolj navdušila kritike. WandaVision se vrti okrog superjunakov, ki jih igrata Elizabeth Olsen in Paul Bettany, zgodbe pa se loti samo-ironično. Dvojcu sledimo skozi različna desetletja 20. stoletja, zato se morata prilagoditi različnim klasičnim TV klišejem. Inovativno in zanimivo, a vseeno še najbolj za ljubitelje Marvela.

The One (Netflix) – 12. marec

Predstavljajte si, da lahko vašo dušo dvojčico najdete s preprostim DNK testom. To je premisa britanske serije v osmih delih, kjer znanstvenica (Hannah Ware) odkrije, da smo z določenimi ljudmi povezani na podlagi privlačnosti, ki temelji na biologiji. Serija je zanimiv pogled v paralelno prihodnost in zabavna kriminalka.

Law & Order: Organized Crime (NBC) – 1. april

Law & Order je institucija in ena najuspešnejših franšiz na TV. Odkar je Dick Wolf s kultno policijsko proceduralko začel v devetdesetih, je ustvaril sedem spin-offov. Običajno na tem seznamu ne bi omenjal ničesar iz formulaičnega sveta NBC kriminalk, a ker gre za vrnitev priljubljenega lika, ki ga igra Christopher Meloni, se tudi sam malo veselim te nanizanke. Omenjeni Elliot Stabler se po dolgih letih odsotnosti vrne v New York in se priključi elitni enoti za boj proti organiziranemu kriminalu. Prva epizoda se, časom primerno, ukvarja z mafijsko organizacijo, ki prodaja lažne zaščitne maske proti virusu, medtem pa išče ljudi, ki so umorili njegovo ženo. Ob Christopherju igrajo še Dylan McDermott, Danielle Moné Truitt, Tamara Taylor, in Ainsley Seiger.

Made for Love (HBO Max) – 1. april

Vseprisotno distopično tehnologijo obdeluje že skoraj vsaka tretja nova TV serija, na HBO pa prihaja ena, ki podobno kot The One in Brave New World nanjo pogleda skozi prizmo ljubezni. Made for Love, v kateri igrajo Cristin Milioti, Billy Magnussen in Ray Romano, je ekranizacija istoimenskega romana iz 2017, gre pa za črno komedijo o ženski, ki ji da mož v možgane vgraditi nadzorni čip. Kar je sprva želja po boljšem življenju, se spremeni v strašno smešno in smešno strašno zmešnjavo. Če bo serija kdaj prišla na slovenski HBO, ni znano.

The Nevers (HBO) – 11. april

Potem, ko je Joss Whedon geeke navdušil s serijo Firefly in dvojnimi Maščevalci, in jih nato razkuril s svojo verzijo Lige pravice, se je vrnil v svet televizije s še eno superjunaško štorijo, tokrat postavljeno v viktorijanski London. S serijo The Nevers bo združil ljubitelje angleških zgodovinskih dram z avtentičnimi kostumi in oboževalce nadljudi z oprijetimi kostumi. Znanstveno-fantastična štorija se vrti okrog skupine žensk, ki ugotovijo, da imajo nenavadne moči. Spopasti se morajo z neuničljivimi sovragi, in seveda rešiti svet. Med drugim igrajo Laura Donnelly, Olivia Williams, Ann Skelly, James Norton, Ben Chaplin, in na moje veselje, neponovljivi Pip Torrens. Torej bum, bam in tresk, ampak v krinolinah.

Mare from Easttown (HBO) – 19. april

Kaj dobiš, če združiš Happy Valley in True Detective, zgodbo pa premakneš v Pensilvanijo? Mare of Easttown, kjer Kate Winslet igra detektivko, ki poskuša odkriti, kdo pobija mlada dekleta. Miniserijo je spisal Brad Ingelsby (The Way Back), ob Kate pa spet zaigra Guy Pearce (skupaj sta igrala v Mildred Pierce). Igrajo še Jean Smart, Evan Peters, in Angourie Rice.

The Handsmaid’s Tale S4 (HBO) – 29. april

Priljubljena distopična serija se končno vrača, potem ko je bila večkrat prestavljena. June je del upora in očitno so Gileadu šteti dnevi. Zasedbi se je pridružila McKenna Grace, potrjena pa je že peta sezona.

The Mosquito Coast (Apple TV+) – 30. april

Serija, v kateri sta glavni vlogi prevzela Justin Theroux in Melissa George, obljublja napeto zgodbo s presenetljivimi preobrati in liki, ki lahko izgubijo preveč. Posneta je po romanu, ki ga je napisal Justinov stric Paul, ekranizacijo pa sta prevzela Neil Cross (Luther) in Tom Bissell. Ameriška družina se mora preseliti v Južno Ameriko in “dogodivščina” je zelo prijazen opis stvari, ki jih tam čakajo.

Mythic Quest: Raven’s Banquet S2 (Apple TV+) – 7. maj

Čudovito odpuljena serija o igričarskem studiu, ki so jo ustvarili Rob McElhenney, Charlie Day in Megan Ganz iz It’s Always Sunny in Philadelphia se vrača z drugo sezono. Poppy je zdaj partnerica v firmi in naslednji cilj je ustvariti novo igro. Seveda ne gre nič tako kot bi moralo, in če bo druga sezona vsaj tako dobra kot prva, se spet obeta veliko smeha.

Jupiter’s Legacy (Netflix) – 7. maj

Kdo je še za eno serijo o superjunakih, medtem ko čakamo na novo sezono The Boys? Izpod prstov striparske legende Marka Millarja (Kick-Ass, Kingksman, Civil War) na Netflix prihaja zgodba o prvih superjunakih, ki na naš svet pazijo že od tridesetih let prejšnjega stoletja, zdaj pa so pripravljeni, da odgovornost preložijo na mlajši rod. Igralska zasedba je obetavna (Josh Duhamel, Leslie Bibb), serija pa kljub temu, da ni videti nič revolucionarnega, obeta vsaj malo rom-pom-poma v oprijetih pajkicah in pelerinah.

Dexter (Showtime) – jesen 2021

Dexter Morgan (Michael C. Hall) je svojo potrebo po ubijanju usmerjal v zlobneže med letoma 2006 in 2013, po osmih letih pa je čas, da dobimo zaključek, ki si ga zaslužimo. Vsi se namreč strinjamo, da osma sezona ni bila najboljša, ne? Zato je nas vse veseli, da se forenzični serijski morilec vrača s posebno renesančno sezono, kjer se bo moral soočiti z zlobcem, ki ga igra odlični Clancy Brown (Carnivale, Billions). Hall je navdušen nad idejo, da se po toliko letih vrne v lik, predvsem pa ga zanima, kako bo v povsem drugih časih in drugem kontekstu serija izpadla.

The Gilded Age (HBO) – 2021

Potem, ko nas je Julian Fellowes navduševal z dramo na dvorcu Downton Abbey, se letos selimo v zlato dobo New Yorka, natančneje v osemdeseta leta 19. stoletja. Čakajo nas zgodbe o aristokratih, sveže obogatelih baronih, učenjakih in butlerjih. Med drugim igrajo Christine Baranski, Cynthia Nixon, Carrie Coon, Morgan Spector, Amanda Peet, Taissa Farmiga in Michel Gill.

Foundation (Apple TV+) – 2021

Isaac Asimov je v svoji bogati karieri napisal tudi silno uspešno serijo Foundation, ki je izredno hvaležen material za ZF serijo. To sta opazila tudi David S. Goyer (trilogija Dark Knight) in Josh Friedman (War of the Worlds), ki bosta za Apple TV+ epsko zgodbo spravila na naše pretočne naprave. Igrajo tudi Jared Harris, Clarke Peters, T’Nia Miller, Laura Birn in Daniel MacPherson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.