///

Konec sveta in poslednji video na CNN

Ko je Ted Turner na prvi junijski dan leta 1980 zagnal prvi TV program z novicami ves dan, petek in svetek, je dejal, da se Cable News Network z malih zaslonov ne bo poslovil do konca sveta.

Na sporedu bomo in o koncu sveta bomo poročali v živo. Konec sveta bo naš zadnji dogodek. Državno himno bomo predvajali le enkrat in sicer na prvi junij, ko pa pride zadnji dan sveta, bomo zaigrali K tebi želim, Gospod. Nato bo ugasnil tudi CNN.

Tako je obljubil medijski mogotec pred 40 leti. Ljudje so mislili, da se šali, a spletni portal je v arhivu CNN odkril še ne videni posnetek, ki ga bo moral zadnji preživeli zaposleni predvajati v zadnjih izdihljajih človeštva. Skladba, ki so jo bojda zaigrali na Titaniku, ko se je počasi spuščal v globine oceana, bi bila zadnja skladba, ki bi jo slišalo človeštvo, ako bi med apokalipso še imeli elektriko in bi imeli vklopljen CNN.

Govorice o zgornjem posnetku so se pojavile že leta 1988 (New Yorker) in 2001 (Daily News), apokalipsa, o kateri je govoril Turner, pa je bil jedrski holokavst. Daljnega leta 1980 je nad Zemljani še vedno visela možnost vzajemnega uničenja obeh velesil. Turner nadaljuje:

Tako kot s pištolami je tudi z jedrskim orožjem. Če ga imaš, ga boš prej ali slej uporabil. Ponavadi TV postaje svoja poročila začnejo in končajo z državno himno, a ker so na CNN poročila neprestano, se lahko odjavimo le enkrat in vedeli smo, kaj to pomeni. Prav v ta namen smo zbobnali pihalne orkestre vojske, mornarice in letalstva, jih peljali pred stari štab CNN in jih posneli, kako igrajo K tebi želim, Gospod. Povem vam, fantje iz vojske so takoj vedeli, kam pes taco moli. Tega posnetka ne morem gledati brez solza.

Veliko drame po ameriško, a ko poslušate omenjeno skladbo in si predstavljate, da je to zadnje, kar odmeva po zahodnem svetu, vas gotovo spreleti srh.

Komentirajte

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.