Izpostavljeno,  Kultura,  Seznami,  TV

Najbolj obetavne TV serije 2020

Leto 2020 je skoraj tu in ustvarjalci TV vsebin že napovedujejo nekaj resnično eksplozivnih serij. Preden se potopimo v prvo leto novega desetletja, si lahko preberete tudi, kaj se nam je zdelo najbolj obetavno leto nazaj.

Kot je to v navadi pri seznamih najbolj obetavnih filmov (za leto 2020 si ga poglejte tu), se bo tudi ta seznam dopolnjeval in osveževal.

Messiah (Netflix) – 1. januar

Avstralski scenarist in režiser Michael Petroni je zbral nekaj znanih obrazov in za Netflix posnel absurdno akcijsko serijo, katere središče je novi mesija. Na Bližnjem vzhodu se namreč pojavi Al-Massih (Mehdi Dehbi), ki trdi, da je drugi prihod samega Jezusa. Ker je videti, da dejansko izvaja čudeže, hitro dobi privržence, agentka Cie (Michelle Monaghan) pa sumi, da se za tem skriva nekaj manj nadnaravnega in nekaj bolj temačnega.

Dracula (Netflix) – 4. januar

Nisem vedel, da potrebujemo še bolj temačen pogled na zgodbo najbolj znanega vampirja, kar pa ne pomeni, da je ne bomo dobili. Mark Gattis in Steven Moffat, ki sta najbolj znana po spektakularni seriji Sherlock, sta se vrnila v viktorijanski London (in seveda Transilvanijo), kjer bosta v zgolj treh epizodah pogledala, kaj v presolnici megle dela Drakula. Glavno vlogo je prevzel Claes Bang (Borgen).

The Outsider (HBO) – 12. januar

Stephen King je tako prolifičen, da vsak teden pride nekaj njegovega na TV ali v kino. Po uspešnici Mr. Mercedes leta 2020 prihajata kar dve seriji, posneti po njegovih delih. The Outsider pripoveduje zgodbo o moškem (Jason Bateman), ki ga aretirajo zaradi umora otroka. Analiza DNK pokaže, da je neizpodbitno kriv, a obenem ni dokaza, da je bil v času umora v mestu. Detektiv (Ben Mendelsohn) mora ugotoviti, kaj se je zares zgodilo v tem čudnem primeru.

The New Pope (HBO) – 13. januar

Novi papež je pravzaprav druga sezona Sorrentinove nepozabne serije Mladi papež, a ker ima nov naslov, jo jemljemo kot nekaj ločenega. Jude Law dobi močnega nasprotnika (John Malkovich), ki prevzame vatikanski prestol. Zdrahe s primesmi magičnega realizma tako dobijo nove razsežnosti, v skrivnostne hodnike svetega sedeža pa bosta stopila tudi Sharon Stone in Marilyn Manson.

68 Whiskey (Paramount) – 15. januar

Ko so Američani predolgo v dragi vojni posnamejo dramedijo o vojaških zdravnikih na bojišču. V sedemdesetih so imeli M.A.S.H., po 18 letih vojne v Afganistanu pa Ron Howard prinaša sodobno verzijo z bolj realistično akcijo in ostrejšim humorjem. Zanimivost: serija je osnovana na izraelski nanizanki Charlie Golf One.

Star Trek: Picard (CBS/Amazon Video) – 23. januar

Trekiji bodo končno lahko uživali v novi zgodbi iz vesolja, v kateri bo glavna vloga sam Jean-Luc Picard. 20 let po dogodkih v Nemesis se serija ubada z uničenjem planeta Romulus (kar smo slišali v filmu Star Trek leta 2009) in s smrtjo Date v prej omenjenem Nemesisu. Picarda bo seveda igral nihče drug kot Patrick Stewart, ob njem pa bosta tudi Jeri Ryan in Alison Pill.

Mythic Quest: Raven’s Banquet (Apple TV+) – 7. februar

Glede na ime bi sklepali, da gre za temačno serijo o orkih in čarovnikih, v resnici pa je to serija, ki jo je ustvaril Rob McElhenney. Za nekaj časa je dal It’s Always Sunny in Philadelphia na pavzo, da je lahko sproduciral in zaigral v pisarniški komediji, ki se vrti okrog ekipe razvijalcev največje večigralske video igre.

My Brilliant Friend S2 (HBO) – 11. februar

Druga sezona serije, posnete po izjemno priljubljeni istoimenski seriji, se vrača z zgodbami iz Neaplja. Lila in Elena sta starejši, življenja se zapletajo, prijateljstvo pa ostane.

Narcos: Mexico S2 (Netflix) – 13. februar

Saga o mehiških narcotraficantes se nadaljuje. Po brutalnem zaključku prve sezone se mora Félix Gallardo soočiti s posledicami svojih dejanj in kot kaže, ne more zaupati nikomur.

ZeroZeroZero (HBO) – 15. februar

Težko pričakovana druga serija po predlogi Roberta Saviana je končno tu. Če se Gomorrah vrti okrog neapeljske vojne za prestol, se ZeroZeroZero osredotoči na globalni trg s kokainom. Na režiserski stolček je znova sedel brilijantni Stefano Sollima, najbolj znano ime v igralski zasedbi pa je Gabriel Byrne. V osmih epizodah bomo videli, kaj vse je potrebno, da pride pošiljka belega prahu iz Južne Amerike v Evropo.

Hunters (Amazon Video) – 21. februar

Jordan Peele z vsakim novim projektom dokazuje, da je eden najbolj inovativnih ustvarjalcev v zadnjem času in tokrat se je lotil nacistov. Serija Hunters se vrti okrog skupine lovcev na naciste, ki leta 1977 v New Yorku iščejo Hitlerjeve podanike, ki so preživeli vojno. V Ameriki namreč načrtujejo četrti rajh in ustavi jih lahko le pisana druščina antifašistov, ki jih vodi sam Al Pacino.

Better Call Saul S5 (AMC) – 23. februar

Jimmy McGill oz. Saul Goodman se konec februarja vrača s peto in verjetno zadnjo sezono. Poleg nam ljubih likov iz prejšnjih sezon bomo videli tudi Hanka Schraderja, o Pinkmanu pa ni ne duha ne sluha.

Altered Carbon S2 (Netflix) – 27. februar

Po fantastični prvi sezoni bo v škornje Takeshija Kovacsa stopil Anthony Mackie (Winter Soldier), ki bo nadomestil Joela Kinnamana. Revolucionar in plačanec hoče najti edino žensko, za katero mu je kdaj bilo mar, iskanje pa traja že več stoletij, planetov in teles. Na moje veselje se vrača lik AI Edgarja Poea (Chris Conner), igrali pa bodo tudi Lela Loren, Simone Missick in Dina Shibibi. Če vam to ni dovolj, ne zamudite anime serije Altered Carbon: Resleeved, ki pride na Netflix 19. marca.

Black Monday S2 (Showtime/HBO) – 16. marec

Prva sezona ene najboljših dramedij leta 2019 (Seth Rogen & Evan Goldberg sta ena od ustvarjalcev) je odštevala dneve do črnega ponedeljka, ko je 19. oktobra 1987 padel Wall Street. Druga sezona prinaša nove absurdne dogodivščine, vračajo se vsi pomembni liki, in kar je najbolj neverjetno, nova sezona je videti še bolj eksplozivna kot prva.

Westworld S3 (HBO) – 16. marec

Tretja sezona ene najbolj prestižnih TV serij nosi podnaslov “Novi svet”. V osmih epizodah bomo videli, kaj se je zgodilo tik po koncu druge sezone. Dolores prispe v neo-Los Angeles in se zaplete z likom, ki ga igra Aaron Paul (Breaking Bad). Če se je v parku zgodila krvava revolucija robotov, Dolores spozna, da se njeni digitalni rasi v zunanjem svetu ne godi najbolje. Dolores sklene, da bo potrebna robo-revolucija in rešitev njene rase iz suženjstva. Pot do tega bo tlakovana s trupli, zato vpliven stric iz ozadja nanjo naščuva Maeve.

The Plot Against America (HBO) – 17. marec

V alternativnem svetu pilot in populst Charles Lindbergh postane predsednik Amerike in potisne narod proti fašizmu. Zveni znano? Še preden se je podobno zgodilo v resnici, se je to zgodilo v romanu Philipa Rotha, zdaj pa jo bo na HBO postavil David Simon (The Wire). Winona Ryder bo igrala glavno vlogo, John Turturro bo rabin, Lindbergha pa bo zaigral manj znani igralec Ben Cole (Happy!).

Tales from the Loop (Amazon) – 3. april

Kdor pozna švedskega umetnika Simona Stålenhaga, potem je seznanjen s temačnim vsakdanjim futurizmom, kjer sredi polja ob traktorju nepremično stoji ogromen robot, ali pa kjer izza meglic utripajo rdeči laserji. Serija, ki je zasnovana na namizni igri omenjenega umetnika, se vrti okrog mesteca, ki stoji nad Zanko, strojem, ki naj bi odklenil in raziskal skrivnosti vesolja. Zaradi tega so tu mogoče stvari, ki so nekoč bile le stvar znanstvene fantastike. Scenarij sta napisala Stålenhag in Nathaniel Halpern, medtem ko je slednji tudi režiser. Med drugim igrajo Jonathan Pryce, Rebecca Hall, Jane Alexander in Tyler Barnhardt.

Killing Eve S3 (HBO) – 13. april

Po izjemno dramatičnem “cliffhangerju” na koncu druge sezone se Vilanelle in Eve vračata že tretjič (naslednje leto pa še četrtič), in videli bomo, kako bodo scenaristi navidezno ireverzibilen preobrat zavrteli tako, da bomo ubijanje uboge Eve spremljali še naprej.

Mrs. America (HBO) – 15. april

V sedemdesetih je v ZDA potekala kulturna vojna med konzervativno “moralno večino” in progresivnim feminizmom. Na eni strani je Phyllis Schlafly (Cate Blanchett) hotela še bolj nazadnjaško Ameriko, na drugi strani pa so Gloria Steinem (Rose Byrne), Bella Abzug (Margo Martindale), Shirley Chisholm (Uzo Aduba) in Jill Ruckelshaus (Elizabeth Banks) orale ledino za bolj napredne ideje (kot je enakopravnost žensk). Ob že omenjenih igralskih kalibrih bodo tudi Sarah Paulson, John Slattery in James Mardsen. Serijo je ustvarila Dahvi Waller, ki se je brusila tako na Desperate Housewives kot tudi na Mad Men.

Defending Jacob (Apple TV) – 24. april

Chris Evans, Michelle Dockery, J.K. Simmons in Pablo Schreiber bodo za Apple oživeli istoimenski roman Williama Landaya, v katerem se starša soočita z dejstvom, da je njun 14-letnik mogoče brutalen morilec.

Penny Dreadful: City of Angels (Showtime) – 26. april

Penny Dreadful je bila izjemno priljubljena srhljivka, v kateri so znani igralci igrali znane literarne like. Zdaj se temačne zgodbe selijo v Los Angeles, kjer bo Natalie Dormer stopila v čevlje Magde, demona, ki lahko prevzame podobo kogarkoli. Zgodba se dogaja 40 let po izvirniku, v zlati dobi Hollywooda. Detektiv Tiago Vega (Daniel Zovatto) med raziskovanjem okrutnega umora pade v nevarno zgodovino mesta s polbogovi, mehiško folkloro, nacističnimi vohuni, radijskimi pridigarji, bliščem in samim hudičem. Igrali bodo tudi Nathan Lane, Rory Kinnear, Michael Gladis in Kerry Bishé.

I Know This Much Is True (HBO) – 27. april

Pretresljiva zgodba o identičnih dvojčkih, shizofreniji, posttravmatskem sindromu, ravnanjem z duševno bolnimi, skrivnostih in družini. Tako bi lahko opisali knjigo iz leta 1998, po kateri je HBO posnel miniserijo z Markom Ruffalom v glavni vlogi. Ta bo zaigral oba dvojčka (trik, ki je filmom in serijam vedno bolj všeč; glej: Fargo S3), ob njem pa bodo še Melissa Leo, Rosie O’Donnell, Imogen Poots in Juliette Lewis.

Normal People (Hulu) – 29. april

Ena najbolj priljubljenih knjig leta 2018 pisateljice Sally Rooney bo na veselje mnogih dobila TV izvedbo na Hulu in BBC. Marianne bo zaigrala Daisy Edgar-Jones (Gentleman Jack), Connell pa bo irski gledališčnik Paul Mescal.

Hollywood (Netflix) – 1. maj

Ryan Murphy, ki mu je Netflix 2018 dal 300 milijonov dolarjev za petletno pogodbo, se po The Politician vrača s serijo Hollywood, ki bo sledila skupini nadobudnih igralcev in režiserjev takoj po drugi svetovni vojni, ko se je mesto sanj zbudilo v zlati dobi.

Billions S5 (Showtime/HBO) – 3. maj

Nova sezona sage o novodobnih roparskih baronih in šerifih bo znova zanetila spor med Axelrodom in Rhoadesom, obenem pa oba dobita nove sovražnike. Tehnološki pionir Mike Prince (Corey Stoll) ogrozi Axelrodovo dominanco, Rhoades pa se spopade z nevarno okrožno tožilko (Roma Maffia). Taylor Mason mora kot kaže nazaj v Axe Capital, Wendy pa kuje nova zavezništva, s čimer pride v navzkrižje tako z Axelrodom kot tudi z Rhoadesom. Poleg Stolla bo peta sezona dobila še nekaj zvezd: Julianna Marguilles (The Good Wife) bo igrala pisateljico in profesorico sociologije; Frank Grillo (The Purge) bo umetnik; Rick Hoffman (The Suits) pa bo zdravnik z nenavadnimi metodami. V svetu Milijard to lahko pomeni karkoli.

Dead to Me S2 (Netflix) – 8. maj

Odlična črna komedija s Christino Applegate in Lindo Cardellini bo pokazala, kaj se je zgodilo po uničujočem zaključku prve sezone.

The Third Day (HBO) – 11. maj

“Nekaj posebnega je na tem kraju,” reče eden od likov. Jude Law zelo hitro spozna, kaj pomeni “posebno”, ko ne more zapustiti otoka, na katerem se dogajajo čudne stvari. Njegova zgodba se odvije v prvih šestih – poletnih – epizodah. Nato nastopi zima in z njo Naomie Harris, ki na nevarnem otoku išče odgovore. V miniseriji bodo tudi Emily Watson, Katherine Waterson in Paddy Considine.

The Great (Hulu) – 15. maj

Potem, ko je Katarino Veliko leta 2019 brilijantno zaigrala Helen Mirren v resni miniseriji, se nam zdaj obeta še satiričen pogled na to znano carico. Katarino bo tokrat zaigrala Elle Fanning (The Neon Demon), v mokasine carja Petra III pa bo stopil Nicholas Hoult (Skins).

Perry Mason (HBO) – 21. junij

HBO z renesanso kultnega odvetnika iz tridesetih let prejšnjega stoletja stavi na svoje največje kalibre. V glavni vlogi se bo izkazal Valižan Matthew Rhys (The Americans), ob njem pa bodo še Tatiana Maslany (Orphan Black), John Lithgow, Shea Whigham in Juliet Rylance (The Knick). Sprva naj bi zgodbo napisal Nic Pizzolatto (True Detective), a sta delo prevzela dvojec Rolin Jones in Ron Fitzgerald, ki sta najbolj znana po seriji Weeds, na režiserski stolček pa je sedel legendarni Tim Van Patten, ki je režiral vse HBO-jeve klasike (The Wire, The Sopranos, Rome, Boardwalk Empire, Game of Thrones, Deadwood). Serija je hudo obetavna in po napovedniku lahko sklepamo, da so čudovito ujeli noir atmosfero Los Angelesa leta 1932.

Stateless (Netflix) – 8. julij

Avstralska miniserija, ki jo med drugim ustvarila tudi Cate Blanchett, pripoveduje resnične zgodbe o stevardesi, ki beži pred kultom; o beguncu, ki beži s svojo družino iz Afganistana; o očetu, ki je ujet v službi brez prihodnosti; in o birokratu, ki je tik pred tem, da razkrije škandal. Vsi ti liki se srečajo v begunskem centru, kjer je preplet zgodb katalizator za novo dogajanje. Poleg Blanchett igrata tudi Yvonne Strahovski in Dominic West.

Cursed (Netflix) – 17. julij

Ko je bila Britanija na svojem zgodovinskem dnu, so potrebovali junaka. Ta junak je bil Artur (Devon Terrell iz Barry) z legendarnim mečem. Ta meč mu je dala Nimue (Katherine Langford iz 13 Reasons Why), ob boku pa mu je vedno stal Merlin (Gustaf Skarsgard iz Vikings). Serija je posneta po stripovski predlogi Franka Millerja (Batman: Year One, Sin City), zgodba pa je podana skozi oči Nimue.

Lovecraft Country (HBO) – 16. avgust

Lovecraft Country naj bi v navezi Jordan Peele + J.J. Abrams na TV prišel že lani, zdaj pa gre zares. ZF serija, posneta po istoimenskem romanu Matta Ruffa sledi Atticusu Blacku in dvema prijateljema, ki se v petdesetih letih odpravijo na potovanje po Ameriki, da bi našli očeta. Na poti srečajo grozljive rasistične pošasti, ki jih pod senco Jima Crowa pretijo kot bi prišle iz Lovecraftovega romana. Glavno vlogo je prevzel svež obraz Jonathan Major, njegovo sopotnico igra Jurnee Smollett-Bell (Underground), pogrešanega očeta pa Michael Kenneth Williams (The Wire). Serija pride na HBO avgusta.

Lucifer S5 (Netflix) – 21. avgust

Luficer se vrača, tokrat na Netflix. Za novo (in predzadnjo?) sezono so ustvarjalci vzeli navdih od žajfnic in Luciferju dali dvojčka. Ime mu je Michael. Zapleteno je. V vsakem primeru naj bi se razkrile skrivnosti, odšlo naj bi nekaj pomembnih likov, tisti bolj romantični gledalci pa bodo končno izvedeli, če bosta ali ne.

The Boys S2 (Prime Video) – 4. september

Druga sezona serije, ki je superjunake znova naredila kul, bo kot kaže še bolj krvava, bolj srhljiva in bolj smešna kot prva. Sedmerica Ameriko straši s super-teroristi, Billyja Butcherja pa označijo za njihovega vodjo. Glavne junake lovi tako policija kot korpo-superjunaki, ki jih hočejo utišati. Imamo pa tudi novo superjunakinjo, ki jo igra Aya Cash (You’re the Worst), Stormfront, ki je neo-nacistka in skoraj gotovo prispodoba za fašizem, ki se je infiltriral v Ameriko? Zasedbi se je pridružil tudi Goran Višnjič, ki igra karizmatičnega liderja skrivnostne cerkve. Več kot očitno nas iz te zagate lahko reši le reka krvi in domiselne krilatice.

Fargo S4 (FX) – 27. september

Z bratoma Coen lahko vedno računamo na dobro zgodbo, dodelane dialoge, in odlično igro. Četrta sezona se bo iz Minnessote premaknila v Kansas (seveda bo ena od rednih vlog imela močan naglas), kjer bo Chris Rock zaigral vodjo gangsterjev, ki bežijo z rasističnega juga leta 1950. V Kansasu se ne bodo posebej dobro razumeli z italijansko mafijo, kar bo pripeljalo do ogromno nasilja in preobratov. Ob Rocku bodo tudi Timothy Olyphant, Jason Schwartzman in Ben Whishaw, najbolj pa se veselim nepričakovane vloge, ki jo bo igral Salvatore Esposito (Genny v Gomori). Če je bratoma uspelo posneti tri odlične sezone, ne dvomim v kvaliteto četrte.

The Comey Rule (Showtime/HBO) – 27. september

Se spomnite emailov Hillary Clinton, ki so vodili do vzklikov “Zaprite jo!” in zmage Donalda Trumpa? Tik pred volitvami leta 2016 je namreč direktor FBI James Comey (Jeff Daniels) začel preiskavo proti Hillary in s tem verjetno obrnil tok ameriške zgodovine. Zgodba prihaja iz Comeyjevih spominov, v dvo-delno miniserijo pa jo je spremenil Billy Ray (Captain Phillips). V njej seveda nastopa kup aktualnih političnih obrazov in še bolj znanih zvezdnikov: Donald Trump (Brendan Gleeson), Robert Mueller (Peter Coyote), Andrew McCabe (Michael Kelly), Sally Yates (Holly Hunter), Michael Flynn (William Sadler), James Clapper (Jonathan Banks), Barack Obama (Kingsley Ben-Adir) in Jeff Sessions (Joe Lo Truglio).

The Good Lord Bird (Showtime) – 4. oktober

Sredi 19. stoletja se v Kansasu kuha boj proti sužnjelastništvu. Mlad suženj Onion (Joshua Caleb Johnson) je osrednji lik, ki je del druščine abolistov pod vodstvom patra Johna Browna (Ethan Hawke). Zgodba prej ali slej pripelje do slavnega napada na vojaško skladišče, ki je posledično vodilo v državljansko vojno.

Soulmates (AMC) – 5. oktober

Šest zgodb, en preizkus. To je premisa serije, ki ima neverjetno igralsko zasedbo. Dotični preizkus bo v svetu prihodnosti (čez 15 let) lahko našel vašo sorodno dušo in pravo ljubezen. Brett Goldstein (SuperBob) in William Bridges (Stranger Things) v antologiji šestih zgodb raziščeta šest različnih razmerij v različnih situacijah. Med drugim igrajo Malin Akerman (Billions), Kingsley Ben-Adir (Peaky Blinders), Betsy Brandt (Breaking Bad), David Costabile (Billions), Charlie Heaton (Stranger Things), Bill Skarsgård (It), in Sarah Snook (Succession).

Roadkill (BBC/HBO) – 20. oktober

Hugh Laurie je Peter Laurence, uspešen politik konservativne stranke v Veliki Britaniji prihodnosti. Potem, ko stopi iz sodišča, opran obtožb, da se je okoristil na državni račun, se proti njemu zarotijo z vseh strani: novinarka, premierka, sodelavci, skrivnostna sorodnica, in še kdo. Kljub temu poskuša Peter doseči svoje cilje brez občutka krivde in obžalovanj. Štiri-delna miniserija, ki jo je sicer posnel BBC, je pri nas na voljo na HBO, poleg Laurieja pa igrajo še Helen McCrory (Peaky Blinders), Patricia Hodge (Miranda), Sidse Babett Knudsen (Borgen), in Pip Torrens (The Crown).

Barbarians (Netflix) – 23. oktober

Bitka v Tevtoburškem gozdu velja za največji vojaški poraz Rimskega imperija, kjer je zaradi izdajstva v svojih vrstah umrlo okrog 20 tisoč rimskih vojakov. Germanska plemena so tako ponižala veliko cesarstvo, da se to ni nikoli več vrnilo v te loge. Ta zanimiv kos zgodovine zdaj prihaja na Netflix, serijo pa so posneli Nemci. Produkcija je videti impresivna, čaka pa nas kot kaže ogromno čudovitih bitk.

The Undoing (HBO) – 25. oktober

Producent David E. Kelley (Big Little Lies) je znova zbobnal nekaj zvezdnikov (Nicole Kidman, Hugh Grant, Donald Sutherland), poklical odlično režiserko Susanne Bier (The Night Manager) in na predlogi romana posnel dramo. Kidman igra žensko s popolnim življenjem, ki se ji tik pred izidom prve knjige poruši svet.

Suburra S3 (Netflix) – 30. oktober

Ni še jasno, kakšna bo zgodba zadnje sezone, ampak več kot očitno bo Suburra soočila glavne štiri like in rimsko sago mafije, politike, in Cerkve končala bombastično. Vsaj tako kot film.

Mandalorian S2 (Disney+) – 30. oktober

Baby Joda je bil leta 2019 najbolj viralno bitje, preden ga je nadomestil saj-veste-kdo. The Mandalorian, ki nam je dal to ljubko presenečenje, se vrača z drugo sezono, prihajajo pa tudi novi igralci: Timothy Olyphant, Katee Sackhoff, Rosario Dawson, in Michael Biehn. Med režiserji se bosta pojavila tudi Roberz Rodriguez (!) in Jon Favreau. Obljubljajo tudi, da se bo pojavil Boba Fett.

Truth Seekers (Prime Video) – 30. oktober

Ko moči združita Simon Pegg in Nick Frost, lahko računamo na nekaj spektakularnega. Tokrat sta se lotila TV serije (prvič po kultni Spaced) z nadnaravno komedijo o dveh telekomovcih, ki zvečer raziskujeta paranormalne pojave. Če vam ne moreta pomagati s slabim WiFi signalom, vas bosta rešila pred duhovi. Poleg dvojice igrata tudi Malcolm McDowell in Susan Wokoma.

The Crown S4 (Netflix) – 15. november

Olivia Colman se vrača v vlogi kraljice Elizabete II s četrto (in zanjo zadnjo) sezono, ki se bo vrtela okrog sedemdesetih in osemdesetih. Srečali bomo nove znane like in sicer Margaret Tatcher (Gillian Anderson) in princeso Diano (Emma Corrin). Na naslednjo sezono bomo morali spet dolgo čakati in sicer do novembra 2022, igrali pa bodo Imelda Stanton (kraljica), Jonathan Pryce (Philip) in Elizabeth Debicki (Diana).

Your Honor (Showtime) – 6. december

Bryan Cranston se vrača! Miniserija, ki temelji na izraelski seriji Kvodo, pripoveduje zgodbo o priljubljenem sodniku, katerega sin je vpleten v prometno nesrečo, v kateri umre drug mladenič. Že sama nesreča s smrtnim izidom je povod, da sodnik skrije dokaze, ko pa ugotovi, da je žrtev sin vplivnega mafijca, je še več na kocki. Priredbo je spisal Peter Moffat (The Night Of), ob Cranstonu pa bodo še Michael Stuhlbarg, Sofia Black-D’Elia, Isiah Whitlock Jr., in Hope Davis.

Živjo, sem Sašo. Sem pisun in prevajalec, radovednež in knjigoljubec. Po duši sem astronavt, po telesu bolj lenivec. Znam preklinjati v latinščini, na 100 metrov pa tečem okrog pol ure. Sinapse krmim s filozofijo, žile pa s čisto pravo kavo. Nisem zdravnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.